Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet hazır yufka 500 gram ıspanak 1 adet soğan 100 gram ufalanmış beyaz peynir 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Cevizli Yaprak Sarma
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 büyük kase asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 demet taze soğan 2 diş sarımsak Birkaç dal maydanoz Birkaç dal taze nane Birkaç dal taze reyhan Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı nar …
Devamını oku »Tavuk Bagetli Firik Pilavı
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 10 adet tavuk baget 1 su bardağı firik 1 su bardağı bulgur 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, karabiber 1 su bardağı sıvı yağ 30 gram tereyağı Hazırlanışı: Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı …
Devamını oku »Şiş Börek (Mantı Çorbası)
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kemikli et 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane 1 tutam haspir …
Devamını oku »Domates Kebabı
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu kıyma) 10-12 adet büyük boy domates (tercihen sert olanı) Birkaç diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ile sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp domateslerin …
Devamını oku »Köz Biberli Domates Çorbası
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: EKREM ÇAĞATAY 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet kapya biber 1 kilo orta boy domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 4-5 su bardağı sıcak …
Devamını oku »Yenidünya Kebabı
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 20-25 adet yenidünya 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon, karabiber 1 kahve fincanı nar ekşisi Su Hazırlanışı: Yenidünyaların saplarını çıkartın. Enine ikiye kesip çekirdeklerini de çıkartın. Kıymayı, tuz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma hamurundan küçük parçalar koparıp yenidünya meyvelerinden bir tanesinin yarısına doldurun, diğer yarısını da hafifçe …
Devamını oku »Köfteli Pizza
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam kimyon Köfte İçin: 300 gram orta yağlı …
Devamını oku »Bisküvi Kremalı Kurabiyeler
(20-25 Adet İçin) Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri …
Devamını oku »Kıymalı Açma Börek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »