Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler

Malzemeler:

260 gram pizza hamuru

150 gram mozzarella

60 gram sardalya

70 gram kabak çiçeği

Pizza Hamuru İçin:

Malzemeler:

130 gram un

1 gram tuz

6 gram zeytinyağı

70 ml su

2 gram maya

İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda dinlenmeye bırakın. İkinci gün; dinlenmeye bırakılan hamura zeytinyağı ekleyerek bir miktar daha karıştırın. Dinlendirilmiş hamur, zeytinyağı ile karıştırıldığında yumuşaklığını kazanıyor. Bu sebeple tekrar dinlenmeye bırakmanızı öneriyoruz. Üçüncü gün; 48 saat sonunda işlenen hamur maya etkisiyle bir miktar kabarıyor. Ardından elde ettiğiniz hamurları yuvarlayın ve malzemeleri ekleyerek fırına verin.

Hazırlanışı:

Pizza hamurunu 72 saat boyunca dinlendirdikten sonra kullanıma hazır hale getirin. Üzeri için; taze manda mozzarella peyniri ve ançüezi (özel işlemden geçirilerek 15 gün kaya tuzunda bekletilir.) hamurun üzerine dizin. Ardından kabak çiçeği yaprakları ile süsleyerek fırında 12 dakika pişirin.

#TorcelloEtiler #PizzaFioriDiZuccaEAuci #kabakçiçeğiveançüez #pizza #food #yummy

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir