Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pizza Astrid

Pizza Astrid

Yapım: Şef Doğan Gümüştaş / Astrid Hotel Bodrum

Fotoğraf: Ümit Başer Alkaç – @ubaphoto

1 Kişilik

Malzemeler:

150 gram un

90 gram su

4,5 gram zeytinyağı

1 gram tuz

1 gram yaş maya

50 gram ricotta

180 gram mozzarella

50 gram kuşkonmaz

100 gram kırmızı soğan

10 gram fesleğen

Hazırlanışı:

İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir kapta karıştırdığınız yaş maya, su ve zeytinyağını üzerine ekleyin. Pizza hamuru kıvamını alana kadar yoğurup kıvamını aldıktan sonra yarım saat dinlendirmeye bırakın. Daha sonra hamuru 220 gramdan bezeleyip 24 saat dolapta dinlenmeye bırakın. Hamuru açıp üzerine ricotta ve fesleğen hariç diğer malzemeleri ekleyerek pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine ricotta ve fesleğeni ekleyip servise hazır hale getirin.

Püf Noktası: Pizzayı yapmaya başlamadan önce hamuru dışarıda 2 saat dinlendirmelisiniz.

#pizzaastrid #astridhotelbodrum #şefdoğangümüştaş #pizzazamanı #italyanmutfağı #italyanlezzetleri

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.