Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu Tavuk Izgara

Limonlu Tavuk Izgara

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –  Yapım: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık)

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. Karamel rengini alana dek kızartın. Diğer tarafını çevirip kalan limon suyunu ilave edin. Kızartıp indirmeye yakın dereotunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve tuzunu ilave edin. Kapağını kapatıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

#limonlutavukızgara #tavukızgara #ızgara #tavuk #food #yummy #dessert

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.