Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 su bardağı pirinç/ yıkanmış 2 su bardağı su 3 büyük soğan/ küp doğranmış 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için 3 patlıcan/ büyük küp doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için Baharatlar: ½ tatlı kaşığı yenibahar ½ …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası
Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet domates 4-5 adet sivri biber 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı …
Devamını oku »Yoğurtlu Tavuk
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo doğranmış tavuk eti 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet büyük boy patates 1 büyük kase süzme yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Kızartmak için sıvı yağ Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 …
Devamını oku »Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 çay …
Devamını oku »Erikli Smoothie
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (2 Kişilik) Malzemeler: 1 muz, kabuğu soyulup buzlukta dondurulmuş 1 şeftali, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 4 erik, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş Üzeri İçin: 1 erik 2 tatlı kaşığı chia tohumu 2 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Buzlukta beklettiğiniz meyveleri ve yoğurdu mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene …
Devamını oku »İrmikli ve Erikli Tatlı
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin Pelte İçin: 2 su bardağı kırmızı erik suyu 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı buğday nişastası Ayrıca: 2 paket yulaflı bisküvi 2 adet kırmızı erik Hazırlanışı: Sütü, irmiği ve şekeri …
Devamını oku »Fırında Patlıcan Yelpazesi
Yapım: İnci Bak- Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde …
Devamını oku »Şeftalili Puding
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (2 Kişilik) Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, …
Devamını oku »Elmalı Strudel
Tarif: İlknur BALCI 4 – 6 Kişilik Malzemeler: Hamur için: 170 gram un 25 gram tereyağı (oda ısısında) 1 çay kaşığı tuz 90 ml. soğuk su 30 ml. yumurta İçi için: Yarım kilo elma 40 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram kuru üzüm 80 gram fındık + ceviz 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede …
Devamını oku »Menemen
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK Malzemeler: 2 kilo sivri domates 250 gram kıl biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kaya tuzu Tane karabiber Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp süzdükten sonra kabuklarıyla birlikte küp veya zar şeklinde doğrayın. Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. 25 dakika orta ateşte pişirin. Menemeni indirmeye beş dakika …
Devamını oku »