(1 Kişilik) Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: Yarım baget ekmeği 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır 1 dal dereotu 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Hazırlanışı: Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Soya sosunu ve küçük küçük …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kereviz Beğendi
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kereviz Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Tuz 2 su bardağı süt Taze çekilmiş karabiber 1 tutam muskat 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. …
Devamını oku »Etli Yeşil Elma Dolması
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER -Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 300 gram orta yağlı kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 7-8 dal maydanoz 7-8 dal dereotu 5 dal nane 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) 1 çay bardağı pirinç 1 adet havuç 1 dal pırasa 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su …
Devamını oku »Kızılcık Reçelli Kek
Fotoğraf: Özgür BAKIR Prodüksiyon: Sevil YÜCEL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilin 1 tatlı kaşığı chia tohumu Kızılcık Reçeli için: Malzemeler: 1 kilo taze kızılcık 1,5 kilo toz şeker 2 su bardağı su 1 çay …
Devamını oku »Glutensiz Ananaslı Böğürtlenli Puding
Tarif: İlknur Balcı Malzemeler: 355 gram süt 18 gram mısır nişastası 110 gram toz şeker 30 gram tereyağı 120 gram krema 1 paket vanilya 6 adet glütensiz cookie Yarım ananas 150 gram böğürtlen 150 gram krem şanti (çırpılmış) Hazırlanışı: Süt, şeker, nişasta, vanilya bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonrasında ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyin. Hazırladığınız muhallebiyi mikserde …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Serra Berdan (6 Kişilik) Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 2 paket burçak bisküvi 50 gram tereyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı tarçın 1-2 çorba kaşığı limon suyu Peynirli Karışım İçin: 400 gram labne peyniri 200 ml. krema 100 gram ricotta peyniri 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK – Tarif: Gülümser KARADAYI (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş …
Devamını oku »Pırasa Dolması
Malzemeler: 1 kilo kalın pırasa 200 gram kıyma Yarım su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam maydanoz 1 tutam nane Tuz, karabiber, pul biber 1 çay bardağı su 2–3 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, …
Devamını oku »Fındık Kremalı Çikolata Sufle
Fotoğraf: Özgür Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 120 gram damla çikolata 2 çorba kaşığı fındık kreması 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ayırıp 2 …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri için: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 …
Devamını oku »