Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yaş Tarhana Çorbası

Yaş Tarhana Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

1-2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı yaş tarhana

Su

Hazırlanışı:

Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak yoğun bir çorba kıvamına gelene dek pişirin. İsteğe göre tulum peyniri ve kızarmış ekmek eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun:

Çorbayı damak tadınıza göre pul biber, sumak, kuru nane gibi çeşitli baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz. Yaş tarhanayı sterilize edilmiş kavanozlarda veya kapaklı kaplarda buzdolabında birkaç ay muhafaza edebilirsiniz. Yaş tarhanayı tatlı biber yerine acı biberle de hazırlayabilirsiniz.

#yaştarhanaçorbası #tarhanaçorbası #tarhana #çorba #food #yummy

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir