Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kuru Üzümlü ve Fındıklı Kek

Kuru Üzümlü ve Fındıklı Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK

8 Dilim İçin

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

Yarım çay bardağı kuru üzüm

Yarım çay bardağı çekilmiş fındık içi

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Sulu malzemeyi ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı harmanlayın. Sulu malzemenin üzerine kuru malzemeyi ekleyin. Spatulayla karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. En son kuru üzümle fındık içini serpin. Şiş çubuk yardımı ile hafifçe bu malzemeyi karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin.

#kuruüzümlüvefındıklıkek #kuruüzümlükek #fındıklıkek #kek #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.