Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şekerpare

Şekerpare

Lezzetli ve Pratik Şekerpare Tarifi

Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan şekerpare, pratik şekilde hazırlayabileceğiniz eşsiz bir tatlı çeşididir. Davetler, çay saatleri ve bayramlarda tercih edebileceğiniz şekerpareyi günlük hayatınızın her anında deneyimleyebilirsiniz. Peki, şekerparenin iyisi nasıl yapılır? Bugün size bunun sırrını vereceğiz. Lezzeti ile dikkat çeken pratik şekerpare tarifini deneyerek sevdiklerinizle de paylaşabileceğiniz tatlılar ortaya çıkarabileceksiniz.

Şekerpare hazırlamak için ilk olarak hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayabilirsiniz. Orta kısmını havuz gibi açarak oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve yumurta ekleyebilirsiniz. Üst kısımlarına az miktarda un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak hamur elde edene kadar yoğurabilirsiniz.

Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlamaya başlayabilirsiniz. Üzerlerini ise hafifçe düzleştirdikten sonra orta kısımlarına birer adet bütün fındık içi yerleştirebilirsiniz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız karışımı dizdikten sonra önceden ısıttığınız fırında ortalama 20 dakika kadar pişirebilirsiniz.

 

Şekerpare Hazırlamanın Püf Noktaları

Şerbet hazırlamak için toz şeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar kaynatmalısınız. Daha sonra limon suyunu ekleyebilir ve birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra ılıklaşması için beklemelisiniz. Şekerpareleri de fırından alıp ortalama 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık hale getirdiğiniz şerbeti üzerinde gezdirerek dökebilirsiniz. Tepsinin üzerini kapatıp şerbet çekilene kadar beklemeniz asla atlamamanız gereken en önemli adımlar arasındadır.

Bütün malzemelerin özellikle tereyağının oda sıcaklığında olması gerekir. Tereyağının tamamen erimesi ve dağılabilmesi için oda sıcaklığında tutulmasına özen gösterilmelidir. Un ve pudra şekeri gibi katı ve toz malzemelerin elenmesi önemlidir. Hamur yoğurulduktan sonra kendisine gelebilmesi için ortalama 20 ile 25 dakika kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Şekerpare hazırlamanın püf noktası şerbetin eklendiği kısımdır.

Şekerpareye şerbet ekleme işlemi yapılırken şerbet ve şekerparenin uygun sıcaklıkta olması beklenir. İkisinin de ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetin eklenmesi önemlidir. Böylelikle şekerpareler şerbeti tam ve eşit şekilde çekmeye başlar. Bu durum daha lezzetli tarifler elde edebilmeniz adına önemlidir. Şekerpare tarifi için yemek.com’da yer alan alternatiflere de göz atabilirsiniz. Sofralarınızda harikalar yaratabileceğiniz tariflere ulaşarak birçok farklı lezzeti bir arada deneyebilirsiniz!

Tavsiye

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün şeflerinden Serkan Yaman bize hem geleneksel, hem yapımı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.