Lezzetli ve Pratik Şekerpare Tarifi Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan şekerpare, pratik şekilde hazırlayabileceğiniz eşsiz bir tatlı çeşididir. Davetler, çay saatleri ve bayramlarda tercih edebileceğiniz şekerpareyi günlük hayatınızın her anında deneyimleyebilirsiniz. Peki, şekerparenin iyisi nasıl yapılır? Bugün size bunun sırrını vereceğiz. Lezzeti ile dikkat çeken pratik şekerpare tarifini deneyerek sevdiklerinizle de paylaşabileceğiniz tatlılar ortaya çıkarabileceksiniz. Şekerpare hazırlamak için …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Yaş Tarhana Çorbası
Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Ev Yapımı Muzlu Ve Kakaolu Sandviç
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 avokado, olgun 1 muz, olgun ve yumuşak 1 yemek kaşığı fındık tozu 2 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı bal 5-6 küçük dilim taze ekmek Yanına: Patates salatası Hazırlanışı: Avokadolu ortadan ikiye kesip, kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkartın. Muzu küçük parçalara bölün. Avokadoyu, muzları, fındık tozunu ve kakaoyu mutfak robotunda iyice karıştırın. Tadını …
Devamını oku »Pizza Astrid
Yapım: Şef Doğan Gümüştaş / Astrid Hotel Bodrum Fotoğraf: Ümit Başer Alkaç – @ubaphoto 1 Kişilik Malzemeler: 150 gram un 90 gram su 4,5 gram zeytinyağı 1 gram tuz 1 gram yaş maya 50 gram ricotta 180 gram mozzarella 50 gram kuşkonmaz 100 gram kırmızı soğan 10 gram fesleğen Hazırlanışı: İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir …
Devamını oku »Morn Shine
Malzemeler: • 1 dilim ekşi mayalı ekmek • 1 adet avakado Holandez İçin: • 2 yemek kaşıı elma sirkesi • 2 yemek kaşıı su • 1 tatlı kaşıı tane beyaz biber • 3 yumurta sarısı • 150 gram tereyaı • Yarım limonun suyu • Tuz, karabiber Poşe Yumurta İçin: • 2 adet taze yumurta • 1 çay kaşıı tuz • …
Devamını oku »Revani
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. …
Devamını oku »Revani
Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon …
Devamını oku »Terbiyeli Nohutlu Tavuk
(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 500 gram tavuk eti (tercihen incik eti) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 diş sarımsak 1 avuç taze bezelye 5 dal taze soğan 3-4 dal kıyılmış dereotu Tuz, kimyon Sosu İçin: 1 kase süzme yoğurt 1 …
Devamını oku »Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)
Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler Malzemeler: 260 gram pizza hamuru 150 gram mozzarella 60 gram sardalya 70 gram kabak çiçeği Pizza Hamuru İçin: Malzemeler: 130 gram un 1 gram tuz 6 gram zeytinyağı 70 ml su 2 gram maya İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda …
Devamını oku »Patates Püreli Et Sote
4 Kişilik Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 domates, rendelenmiş 3 orta boy kırmızı soğan 2 havuç, dilimlenmiş 10 mantar 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, kuru kekik 1 su bardağı sıcak et suyu Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 …
Devamını oku »