Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 18)

Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Sürpriz  

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 500 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içermeli) 1 küçük kase kuru yemiş karışımı (kuru kayısı, ceviz içi, fındık içi, kuru dut, yaban mersini, badem, kaju, kuru üzüm) 1 küçük kase file Antep fıstığı 1-2 çay kaşığı pul biber Hazırlanışı: Bitter çikolatayı bıçakla gelişigüzel doğrayıp cam ve çukur bir kaba aktarın. İçi çikolata ile dolu bu …

Devamını oku »

Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye  

Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 250 gram öğütülmüş fındık 150 gram çiğ greçka unu 100 gram mısır unu 50 gram şeker 1 portakal 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram pul çikolata Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu rendeleyip sonrasında suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık, kabartma tozu, greçka ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. Mikser yardımıyla önce yumurtaların …

Devamını oku »

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 700 gram ıspanak 1 su bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Limon Sosu İçin: 4 adet limon 125 gram tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta Küçük bir parça …

Devamını oku »

Mantı Makarna

Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK  (6 Kişilik) Malzemeler:  1 paket mantı makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram orta yağlı kıyma 3-4 dal maydanoz 1 adet küçük boy soğan Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı   Yoğurtlu Sosu İçin: 500 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak Biberli Sos İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişse azar azar …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler : 250 gram ıspanak (1 küçük bağ) 200 gram mantar 1 adet tavuk but 1 adet orta boy soğan 1 paket krema (200 ml.) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı kadar mini midye ya da mini düdük makarna Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavuk …

Devamını oku »

Tahinli Pancar

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze …

Devamını oku »

Pirinçli Elma Dolması

Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke (6 Kişilik)  Malzemeler: 6 adet orta boy Niğde elması 1 çay bardağı pirinç 1/2 çay bardağı kıyma 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kaşık toz şeker Tuz Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyun. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlayarak elmaları parçalanmadan oyun. Elmalar kararmasın diye limonlu suya koyun. Ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Ömer ince (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet rendelenmiş domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 litre et veya tavuk suyu 1 çay bardağı arpa şehriye 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen Tuz, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Mercimekleri ayıkladıktan sonra akan suyuna altında yıkayın. Süzüp tencereye aktarın. Üzerini …

Devamını oku »

Portakal Kremalı Portakallı Revani

Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 8 Kişilik Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı toz şeker (90 gram) 1 su bardağı portakal suyu (200 ml) 1 su bardağı irmik (140-145 gram) 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml) 2 su bardağı un (200 gram) 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 2 su bardağı su (400 ml) …

Devamını oku »
Deneme bonusu