Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuklu Salata

Tavuklu Salata

Fotoğraf: Şevket Kızıldağ

(4 Kişilik)

Malzemeler:

300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti

2 su bardağı Amerikan pirinci

1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı

1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin

1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem

2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çay bardağı mayonez

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Haşlanmış tavuk göğüs etini irice doğrayın. Kereviz sapını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tavada, yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın.

Sosu için; Limon suyu ile mayonezi iyice çırpın. Haşlanmış pirince ekleyip tatlandırın. Kalan tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.

#tavuklupirinçlisalata #tavuklusalata #salata #yazsalataları #salata #salad #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir