Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı Soğuk Çorba

Ispanaklı Soğuk Çorba

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram yoğurt

Yarım demet ıspanak

Yarım su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı barbunya

Yarım demet taze nane

1 çay kaşığı pul biber

6-8 su bardağı soğuk su

Tuz

Hazırlanışı:

Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. Kaynama bittiğinde suyunu süzüp, karıştırarak soğutun. Barbunyayı haşlayın, süzerek soğutun. Yoğurt ile suyu koyu kıvamlı ayran haline gelene kadar karıştırın. Haşlanan ıspanaklı buğdayı, barbunyayı yoğurda ekleyin. Tuz, kıyılmış nane,  pul biber ilave edip tatlandırın. İsteğe göre buz koyarak servis yapın.

#ıspanaklısoğukçorba #soğukçorba #çorba #yazçorbaları #food #yummy #soup

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.