Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Oklavadan Çekme Tatlısı

Oklavadan Çekme Tatlısı

Fotoğraf: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN

8 Kişilik

Malzemeler:

200 gram margarin

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yoğurt, sirke ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadarını ekleyip yoğurun. Hamurunu üzerin streç folyo ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Nişasta yardımı ile kopmayacak şekilde incelik açın. Yufkaların içine ufalanmış ceviz serpip her birini oklavanın etrafına teker teker sarın. Oklavanın içinde büzüştürüp oklavayı dikkatlice içinden çıkarın. İki parmak kalınlığında kesip içine margarin sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üzerlerini kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Şerbet için şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çektikten sonra servis edin.

#oklavadançekmetatlısı #çekmetatlısı #tatlı #dessert #bayramtatlısı #kurbanbayramı #food #dessert #yummy

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.