Malzemeler: • 1 kilo kabak • 1 adet soan • 1 tatlı kaşıı toz şeker • 4 çorba kaşıı zeytinyaı • 1 su bardaı haşlanmış nohut 4-5 diş sarımsak • 2 adet büyük boy domates • Tuz Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca dorayın. Kabuunu soyduunuz domatesleri zar şeklinde dorayın. 3 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede …
Devamını oku »Sebze Yemekleri
Enginar Dolması
Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana kıyma, orta yağlı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet soğan 1 adet domates 1 dal kereviz sapı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. …
Devamını oku »Patatesli Kiş
Patatesli Kiş (4 Porsiyon İçin) Malzemeler: Kremalı Karışım İçin: 225 ml. krema 225 ml. süt 5 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç Malzemesi İçin: 1 adet büyük boy patates 2 dal pırasa 100 gram çeddar peyniri Kiş Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 250 gram un 3 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto
Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp blackjack oyna küp doğradığınız soğan, …
Devamını oku »Maş Fasulyesi Piyazı
Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …
Devamını oku »Kızarmış Sebze Topları
Kızarmış Sebze Topları (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet küçük havuç 3 adet yumurta 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı nane Bir miktar dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeledikten sonra, bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Canlı Baccarat Oyna Küçük bir kaşık yardımıyla orta derecedeki kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre …
Devamını oku »Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …
Devamını oku »Kim korkar bezelyeden!
Kim korkar bezelyeden! Bezelye bana göre rengi yeşil olduğu için mini gurmelere yedirmesi en zor sebzelerden biri. Biz bu krizi bu ay size vereceğim 2 güzel tarif ile aştık ve bezelye ile barıştık. “Top top köfteleri hangi çocuk sevmez ki” dedim ve köftelere mis gibi lor peyniri ekledim. Olmadı bunu sevmedi demeyin, kahvaltıda bile lüpletebileceği bir tuzlu kek yaptım. İçine …
Devamını oku »Mandalinalı Yer Elması
Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …
Devamını oku »Mantarlı Güveç
Mantarlı Güveç 4 Kişilik Mantarlı Güveç Mantarlı Güveç İçin Malzemeler: 400 gram tavuk eti 2 adet patates 1 çay bardağı bezelye içi 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biber 3 diş sarımsak 400 gram mantar 200 gram brokoli Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Tuz 1 tatlı …
Devamını oku »