Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Semizotlu Buğday Salatası
Semizotlu Buğday Salatası

Semizotlu Buğday Salatası

Semizotlu Buğday Salatası

Malzemeler

1 su bardağı buğday

1 adet domates

1 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

150 gram semizotu

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar kırmızıbiber, tuz

Semizotlu Buğday Salatası Tarifi:

Buğdayı bir gece önceden yıkayıp ıslatın. Ertesi sabah iyice yıkayıp iki bardak su ilavesiyle pişirin. Buğday piştikten sonra suyunu süzün. Süzdüğünüz sudan 2-3 yemek kaşığı bir kaseye ayırın. Semizotlarını yıkayıp kurutun. Saplarını kesin yapraklara ayırın. Domatesi soyun. İri parçalar halinde doğrayın. Domates, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sarımsak, kırmızıbiber, tuz, maydanoz ve buğdayın süzülen suyundan ayırdığınız suyu da koyup mikserle karıştırın. Buğdayla semizotlarını karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu katıp servise sunun.

OKU ➤  Bayramda geleneksel lezzet sevenlerin tercihi Ülker Lokumcuk

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir