Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi; Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve servis tabağına bütün olarak yerleştirin. Sos için rendelenmiş keçi peyniri, krema, süt ve kıyılmış naneyi …
Devamını oku »Salata Tarifleri
Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası
Malzemeler 1 salkım yeşil üzüm Yarım kavun 1 adet yeşil elma 1 adet kivi 2 top kaymaklı dondurma 2 top yeşil fıstıklı dondurma Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası Tarifi: Kavunun içini temizleyip kavun kaşığı ile top şeklinde küçük parçalara ayırın. Üzümleri saplarından ayırın. Yeşil elma ve kiviyi dilimleyin. Dilimlenmiş elmaları, kiviyi, kavunu ve üzümleri servis kasesinde birleştirin. İçine 2 top yeşil …
Devamını oku »Sebze Salatası
Malzemesi • 4 adet küçük havuç • 4 adet körpe kabak • 2 adet patlıcan • 100 gram sultani bezelye • 100 gram çalı fasulye • Yarım demet maydanoz • 1 adet limonun suyu • 1 çay kaşığı kimyon • 1 diş sarımsak • Yarım su bardağı zeytinyağı • Tuz • Servis için marul yaprakları Sebze Salatası Tarifi; Havucu kazıyın. …
Devamını oku »Soslu Patates Salatası
Malzemeler 3 tane orta boy patates 5 dal taze nane ve fesleğen 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet limon Yeteri kadar tuz Soslu Patates Salatası Tarifi: Patatesleri çok ince kibrit çöpü şeklinde kesip buharda 10 dakika haşlayın. Mikserde nane ve fesleğen yapraklarını ezin. Sarımsak, limon suyu, tuz ve yağı ilave edip tekrar iyice çırpın. Yeşil bir sos …
Devamını oku »Nohutlu Salata
Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …
Devamını oku »Pancarlı Patates Salatası
Malzemeler 6 adet patates 3 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 kavanoz pancar turşusu Yarım çay bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı hardal Tuz, karabiber Pancarlı Patates Salatası Tarifi: Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp karıştırın. Patates ve pancarları ince ve yuvarlak olarak doğrayın. Servis tabağına bir …
Devamını oku »Kırmızı Soğan Salatası
Malzemeler 1 adet kırmızı soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet büyük salatalık 1 küçük kase mısır Tuz 2 yemek kaşığı sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızı Soğan Salatası Tarifi: Kırmızı soğanın kabuklarını soyup, ikiye bölün. Yarım ay şeklinde dilimleyin. Havucu jülyen doğrayın. Salatalıkları yıkayın. Boylamasına dilimlere ayırın. Salatalık dilimlerini, soğan ve havuç dilimlerini bağlayacak şekilde sarın. Uçlarını kürdan …
Devamını oku »Roka Salatası
Malzemeler: 2 bağ roka 1 salatalık Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi 1 nar 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Tuz Roka Salatası Tarifi; Rokanın sert köklerini ayıklayın, yaprak yaprak ayırın. Biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Salatalığı ister kabuklu isterseniz kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu …
Devamını oku »Dört Mevsim Salatası
Malzemeler 5 adet patates 2 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar 2 yumurta 1 çay bardağı mısır 1 limon 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Dört Mevsim Salatası Tarifi: Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer …
Devamını oku »Ton Balıklı Salata
Malzemeler 1 orta boy göbek salata 1 kutu konserve ton balığı 1 Kase Yoğurt 1 domates 1 salatalık 1/2 demet taze soğan tuz karabiber Mısır Ton Balıklı Salata Tarifi; İyice yıkanmış göbek salata ince ince doğranır. Domates, salatalık ve taze soğan ince doğranır. Ton balığının yağı ve suyu süzülür. Derin bir kâsede yoğurt ilave edilip iyice karıştırılır. En üstü mısır …
Devamını oku »