Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

omlet

 

Malzemeler:

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı beyaz peynir

Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı

Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak

1 çay kaşığı kadar tereyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Hazırlanışı:

Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağa alın. Tava ısınınca yağları ilave edin. Yağın ısındığından emin olduğunuz zaman yumurtalı karışımı dökün. 2-3 dakika kızartıp omleti ikiye katlayın. Servis tabağına alıp arzunuza göre üzerine taze çekilmiş karabiber serperek tatlandırabilirsiniz.

OKU ➤  Tarçınlı Tas Kebabı Video

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.