Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

sandvicekmegi

Otlu Sandviç Ekmeği Malzemeleri:
1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı
1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya
1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su
1 küçük kase kavrulmuş ebegümeci veya radika
1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri
Közlenmiş patlıcan, kabak, kırmızı salçalık ya da dolmalık biber.

Otlu Sandviç Ekmeği Hazırlanışı:
Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımını yoğurma kabına alın. Yuva Instant Kuru Mayayı ve suyu ekleyip yoğurun. En son tulum peyniri ile önceden yumuşayana kadar kavurduğunuz otu da ilave edin. Tekrar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsinin üzerine aktarın. Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar bekletin. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca enine ikiye kesin. Közlenmiş sebzeleri ilave ederek sandviçinizi hazırlayın. Aklınızda bulunsun: Ebegümeci veya radika bulamazsanız pazı, ıspanak veya dereotu, nane gibi otlarla da ekmeğinizi hazırlayabilirsiniz. Otları kavurduktan sonra fazla suyu varsa mutlaka süzülmeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir