Peynirli Ekmek Malzemeler: • 3 adet hazır ekmek hamuru • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik İç malzemesi için: • 1 büyük kase lor peyniri • Yarım demet kıyılmış maydanoz • 1-2 adet domates Peynirli Ekmek Hazırlanışı: İç malzemesi için domatesin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve maydanozla karıştırın. Hazır ekmek hamurlarını zeytinyağı ve kuru kekik …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Semizotlu ve Rokalı Tost
Semizotlu ve Rokalı Tost Malzemeler: • 2 dilim tost ekmeği • 2 dilim taze kaşar peyniri • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 3-4 yaprak roka • 1-2 dal semizotu • 1 çay kaşığı zeytin ezmesi Semizotlu ve Rokalı Tost Hazırlanışı: Roka ve semizotunu yıkayıp iyice süzün. Zeytin ezmesini ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine dilimlenmiş peynirleri, yeşillikleri ve közlenmiş …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Makarna
Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla …
Devamını oku »Taze Fasulye Kızartması
Taze Fasulye Kızartması Malzemeler: 200 gram taze fasulye (tercihen Ayşe Kadın fasulye) Baharatı İçin: 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı galeta unu Ayrıca: 1 adet çırpılmış yumurta (bulamak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Haşhaşlı süzme yoğurt (lezzet tamamlayıcısı) Taze Fasulye Kızartması Hazırlanışı: Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave …
Devamını oku »Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka
Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Malzemeler: 5 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı badem içi 4/5 su bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Hazırlanışı: Tencerede zeytinyağının yarısını …
Devamını oku »Erik Dolması
Erik Dolması Malzemeler: 500 gram yeşil erik 200 gram pirinç Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 paket dolmalık fıstık 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan Erik Dolması Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam …
Devamını oku »Pancarlı Haydari
Pancarlı Haydari İçin Malzemeler 400 gram süzme yoğurt 150 gram kuru nane 10 gram tuz 100 gram tereyağı 1 adet pancar (haşlanmış) Pancarlı Haydari Hazırlanışı Tereyağını eritin, nane ekleyin. Çırptığınız süzme yoğurda tereyağını ekleyin. Haşlanmış pancarları doğrayın. Haydari karışımına ilave edin. Taze otlar ile süsleyin.
Devamını oku »Rokalı Patates
Rokalı Patates (8 Kişilik) Rokalı Patates İçin Malzemeler: 8 adet patates 1 avuç roka yaprağı 1 avuç maydanoz 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak Tuz Rokalı Patates Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın ve kuşbaşı doğrayın. Roka ve maydanozu birlikte robotta çekin; yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ilave edip patateslerle karıştırın. Servis tabağına alın, üstünü streç folyo …
Devamını oku »Acılı Ekmek Üstü Tarifi
Acılı Ekmek Üstü Tarifi Acılı Ekmek Üstü İçin Malzemeler: 2 dilim çok tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 2 adet közlenmiş kapya biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet ceviz içi 1 çay kaşığı acı toz biber 3-4 dal maydanoz 1 diş sarımsak 2-3 dal dereotu Tuz, kimyon Acılı Ekmek Üstü Hazırlanışı: Közlenip kabuğunu soyduğunuz kapya biberleri tezgahın üzerine alın. Bıçak yardımı …
Devamını oku »Pestolu Nohut Ezmesi
Pestolu Nohut Ezmesi Tarifi Pestolu Nohut Ezmesi İçin Malzemeler: 4 dilim kepekli ekmek 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı hazır pesto sos Közlenmiş mini biberler Pestolu Nohut Ezmesi Hazırlanışı: Haşlanmış nohudun kabuklarını soyup çukur bir kaba alın. Tahini ekleyip çatalla iyice ezin. Hazır pesto sosu da ekleyerek tatlandırın. Ekmekleri tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine …
Devamını oku »