Malzemeler: 1 kase hazır peynirli ravioli makarna 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1’er küçük kase küp doğranmış çeddar, koleti peyniri ve rokfor peyniri 3-4 yaprak yarı kurutulmuş domates 1-2 dal frenk soğanı Birkaç adet ceviz içi 1 adet küçük boy rendelenmiş havuç 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı lor peyniri Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp jülyen doğranmış kurutulmuş …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Otlu Peynir
Malzemeler: 100 gr rendelenmiş Ezine peyniri 50 gr lor peyniri 20 gr keşpeyniri 3-4 dal taze fesleğen 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6-7 yaprak roka 1 dal taze nane 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Ceviz içini, zeytinyağını ve yeşillikleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene dek ezin. Ufalanmış veya rendelenmiş peynirleri ekleyip çatalla ezin. Kızarmış ekmeklerin üzerine bir miktar paylaştırarak servis …
Devamını oku »Tarçınlı Bulgur Pilavı
Malzemeler 1.5 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 1-2 adet pırasa 2 diş ince kıyılmış sarımsak 6-7 adet badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet rendelenmiş havuç Yarım demet semizotu 3 adet çubuk tarçın 2 su bardağı tavuksuyu Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğanı piyazlık doğrayın. Pırasayı ve semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanı, pırasayı, sarımsak ve …
Devamını oku »Buğday Risotto
Malzemeler 500 gram buğday Yarım kuru soğan 80 gram mantar 5 gram tuz 3 gram karabiber Yeteri kadar süt Hazırlanışı: 1 gün önceden buğdayı bir tencereye alın ve süt ile ıslatın. Çok küçük doğranmış kuru soğanları bir tencereye alın. Mantarları da ilave ederek kavurun. Süzdüğünüz buğdayı da ekledikten sonra, yeteri kadar su verip çektirin.
Devamını oku »Yeşil ve Kırmızıbiber Dolması
Malzemeler: 150 gram yeşilbiber 150 gram kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı zeytinyağı 150 gram tuzlu lor peyniri 100 gram tatlı lor peyniri 1 çorba kaşığı çörek otu Hazırlanışı: Biberlerin üst kapaklarını kesip çekirdeklerini temizleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içinde 10 dakika haşladıktan sonra suyun …
Devamını oku »Fırında Milföylü Omlet
Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber Tuz, karabiber Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşatın. İki tanesinin ortasını kalp şeklindeki kalıpla kesip çıkartın. 2 tam hamurun üzerine, 2 ortası boş kalp şeklindeki hamuru yapıştırın. Çift katlı hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. …
Devamını oku »Kuskus Mücveri
Malzemeler: • 250 gram kuskus • 1 adet büyük boy kuru soğan • 2 diş sarımsak • 4 adet yumurta • 150 ml. zeytinyağı • 2-3 sap yeşil soğan • 5-6 sap maydanoz • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı pul biber • Tuz Hazırlanışı: Bir tencerede küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kızdırılmış zeytinyağı ile kavurun. Kimyonu ve …
Devamını oku »Hamsili Noodle
Malzemeler: • 500 gram hamsi • 1 paket noodle • 1 adet kırmızı biber • 5-6 adet çeri domates • 3-4 sap yeşil soğan • 1 diş sarımsak • 5 çorba kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kılçığını çıkarın. Tavaya dizip üzerini geçecek kadar su, tuz koyarak hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Noodle ’ı kaynamış sıcak suda 5 …
Devamını oku »Kuru Sebzeli Mercimek Ezmesi
Malzemeler: • 200 gram mercimek • 3-4 yemek kaşığı karışık kuru sebze • 1 adet soğan • 1-2 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • 30 ml. zeytinyağı • 1 yemek kaşığı salça • 350 ml. su • Tuz Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ilavesiyle kavurun. Kırmızı mercimek, kimyon, pul biber ekleyip kavurmaya …
Devamını oku »Sebzeli Et Sote
Malzemeler: • 250 gram kırmızı et • 250 gram mantar • 2 adet yeşil çarliston biber • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet köy biberi • 4 adet orta boy domates • Tuz, karabiber, kimyon • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Taze kekik • 3 diş sarımsak • 2 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı biber salçası Hazırlanışı: Eti …
Devamını oku »