Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Kuru Sebzeli Mercimek Ezmesi

Kuru Sebzeli Mercimek Ezmesi

0204Malzemeler:
• 200 gram mercimek
• 3-4 yemek kaşığı karışık kuru sebze
• 1 adet soğan
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 30 ml. zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 350 ml. su
• Tuz

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ilavesiyle kavurun. Kırmızı mercimek, kimyon, pul biber ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salça ilave edin. Suyu ekleyip mercimeği pişirin. Pişmeye yakın kuru sebzeleri ve tuzu katın. Ilınınca servis edin.

OKU ➤  COOK Bas ve Kes Streç Film ile artık gıdalarınızı streçlemek çok kolay

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir