Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler 1 adet el açma yufka 200 gram maş fasulyesi 1 adet sarı Kaliforniya biber 1 adet kırmızı Kaliforniya biber 2 adet köy biberi 3 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 adet limon 30 gram nar ekşisi Tuz, karabiber Arzuya göre pul biber 5-6 adet kurutulmuş domates 5-6 adet kuru patlıcan Yarın paket frenk soğanı …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Beş Peynirli Tortellini
Beş Peynirli Tortellini (2 Kişilik) Malzemeler 200 gram beş peynirli tortellini makarna 100 gram krema 50 gram mantar Yağ Zeytinyağlı sarımsaklı sos 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Pesto sos Tuz Karabiber Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, biraz tuz da ekleyip tortelliniyi haşlayın (yalnız 10 dakika hatta 11 dakika kadar haşlayın). Isıtılmış tavada bir miktar sarımsaklı zeytinyağı ile mantarları soteleyin. …
Devamını oku »Mısır Tortilla Cips
Mısır Tortilla Cips (8 Kişilik) Malzemeler: 5 adet Mısır tortilla ekmeği (Tercihen Azteca mısır tortilla) Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı: Tortillaları küçük üçgen halinde kestikten sonra kızgın yağda, tercihen fritözde kızartın. Yağını süzüp hafif tuz ekleyerek tatlandırın. Şefin notu: Tortilla ekmeği dayanıklı yapısı sayesinde sarılırken parçalanmaz. Bu taze dondurulmuş ürün, kızartılarak lezzetli tacolar elde edilir. Dip soslar …
Devamını oku »Patates Sufle
Patates Sufle Malzemeler: > 1 kilo patates > 200 ml. süt > Yarım demet fesleğen > Tereyağı > Tuz > Karabiber > 1-2 diş sarımsak Hazırlanışı: Patateslerinizi çok yumuşamayacak, dağılmayacak şekilde haşlayın. 3-4 adet patatesinizi bütün olarak ayırın ve kalan patateslerinizi soyup püre haline getirin. Pürenizin içine sarımsak ve çok ince doğranmış fesleğen ekleyin. Ayırdığınız tüm patatesleri ortadan ikiye bölün ve …
Devamını oku »Kumpir
Kumpir Malzemeler: > 3 adet büyük boy patates > 1 bağ ıspanağın yeşil yaprakları > 3 dilim dil peyniri > 3 çorba kaşığı tereyağı > Zeytinyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp iyice kurulayın. Patatesin her yerine çatal yardımıyla delikler açıp patatesi alüminyum folyoya sarın. Sardığınız patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Patatesleri folyodan çıkarıp …
Devamını oku »Fırında Ispanaklı Yumurta
Fırında Ispanaklı Yumurta Malzemeler: > 2 adet yumurta > 4 dilim pastırma > Yarım demet ıspanak yaprağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet kırmızı soğan > Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Tavayı ısıtın. Tereyağı ile jülyen doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip …
Devamını oku »Kış Sebzeleri Garnitürü
Kış Sebzeleri Garnitürü Malzemeler: 1 parça brokoli (2 portakal büyüklüğünde) 3 dal pırasa 7-8 adet Brüksel lahanası 1 adet kereviz sapı 1 kase ıspanak yaprağı 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı dijon hardalı Tuz, taze çekilmiş karabiber Kış Sebzeleri Garnitürü Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Brokoliyi, pırasayı, Brüksel lahanasını, kereviz sapını zeytinyağında …
Devamını oku »Zeytinyağlı Mini Kabaklar
Zeytinyağlı Mini Kabaklar Malzemeler: 8 adet mini kabak 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı domates suyu Tuz Zeytinyağlı Mini Kabaklar Hazırlanışı: Kabakları sapından kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. Kabakları, tabanı düz bir tencereye dizin. Üzerlerine ince kıyılmış sarımsakları ve tuzu serpin, domates suyunu dökün. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alın, servis tabağına aktarıp …
Devamını oku »Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru
Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Malzemeler: 1 kilo bostan patlıcanı 200 gram Ezine peyniri Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı hardal 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip limon suyu eklenmiş soğuk suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Patlıcanları limonlu suyun içinden alıp kağıt bir havlu ile kurulayın ve …
Devamını oku »Kıymalı Makarna
Kıymalı Makarna Malzemeler: > 1 paket uzun makarna > 1 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet küçük boy soğan > 1 adet havuç > 1 dal kereviz sapı > 250 gram az yağlı dana kıyma > 1 su bardağı doğranmış konserve domates > 1 adet defne yaprağı > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 çorba …
Devamını oku »