Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru

Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru

tarator

 

Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Malzemeler:

1 kilo bostan patlıcanı

200 gram Ezine peyniri

Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı hardal

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Hazırlanışı:

Patlıcanları közleyip limon suyu eklenmiş soğuk suyun içinde 5 dakika kadar bekletin.

Patlıcanları limonlu suyun içinden alıp kağıt bir havlu ile kurulayın ve çatalla ezin. Rendelenmiş beyaz peyniri ve hardalı da patlıcana ekleyin. İyice karıştırın. Damak tadınıza göre tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ilave ederek tatlandırın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir