Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Margarita Pizza
Margarita Pizza İçin Malzemeler: Pizza hamuru için 150 ml. oda sıcaklığında su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gram un Yarım paket kurumaya Domates sosu için: 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates rendesi 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 avuç taze fesleğen Tuz, karabiber Üzeri için: 400 gram Mozzarella veya dil peyniri Birkaç …
Devamını oku »Salçalı ve Kekikli Tost
Salçalı ve Kekikli Tost Malzemeler: 1 tatlı kaşığı salça 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam toz kırmızı biber 1 tutam kimyon 1 adet bazlama tost ekmeği 2 dilim dil peyniri 3-4 dilim jambon (İsteğe göre) Salçalı ve Kekikli Tost Hazırlanışı: Salçayı, ince kıyılmış taze kekiği, kimyonu, zeytinyağını, toz kırmızıbiberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu, enine ikiye …
Devamını oku »Tavuklu ve Ispanaklı Tost
Tavuklu ve Ispanaklı Tost Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 5-6 yaprak ıspanak 1 çay kaşığı kimyon Tuz 2 dilim Trabzon ekmeği 1 adet haşlanmış veya ızgara edilmiş tavuk göğüs eti 1 dilim dil peyniri Tavuklu ve Ispanaklı Tost Hazırlanışı: spanakları yıkayıp süzün. Sıvı yağı tavada ısıtın, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı karamelize olana dek kavurun. …
Devamını oku »Ekmek Üstü Pizza
Ekmek Üstü Pizza Malzemeler: 1 adet büyük boy ekmek (Tercihen kare veya dikdörtgen/yayla ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir 1 adet büyük boy domates (Çekirdekleri temizlenip suyu süzülmüş ve zar şeklinde doğranmış) 2 adet sivri biber (Küçük küçük doğranmış) Yarım demet maydanoz (İrice doğranmış) 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin 1 çorba kaşığı tereyağı Birer çay …
Devamını oku »Otlu Gözleme
Otlu Gözleme İçin Malzemeler; 4 adet yufka 250 gram ıspanak Yarım demet maydanoz 4 sap taze soğan 4-5 dal taze nane Yarım demet dereotu 100 gram ufalanmış beyaz peynir Tuz Karabiber Sıvı yağ (4 Kişilik) Hazırlanışı Ispanağı yıkayıp doğrayın. Tuz ilavesiyle ovun. Suyunu süzdükten sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan ile karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi …
Devamını oku »Acılı Ezme
Acılı Ezme Malzemeler: 2 adet büyük boy domates 1 dal taze nane 2 dal maydanoz 2 adet sivri biber 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve soğanı çok ince kıyın. Yeşillikleri de ince kıyın. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde …
Devamını oku »Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates
Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Malzemeler: 4 adet büyük ve uzun patates 4 tatlı kaşığı tereyağı 4 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 dal taze kekik 4 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk 8 dilim taze kaşar peyniri Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Hazırlanışı: Sosu için; Ketçabı, kıyılmış taze kekiği ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz …
Devamını oku »Baharatlı Cips
Baharatlı Cips Malzemeler: > 1 adet tam buğdaylı hazır tortilla ekmeği > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çay kaşığı kırmızı toz biber > Taze çekilmiş deniz tuzu Hazırlanışı: Tortilla ekmeğini önce dörde kesin, sonra eşit boyutta 8 adet küçük üçgen elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırçayla üzerlerine önce zeytinyağı sürün, sonra da toz biber ile taze …
Devamını oku »Dört Peynirli Risotto
Dört Peynirli Risotto Malzemeler: 1.5 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı risotto arbario pirinci 1 su bardağı balsamik sirke 1 su bardağı krema 3 su bardağı sıcak su 50 gram gorgonzola peyniri 50 gram parmesan peyniri 20 gram rokfor peyniri 20 gram pecormo peyniri Dört Peynirli Risotto Hazırlanışı: Tereyağını tavada eritin, sonra pirinci ilave edip 3 – 4 dakika kavurduktan …
Devamını oku »