Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Dört Peynirli Risotto

Dört Peynirli Risotto

risotto

Dört Peynirli Risotto Malzemeler:

1.5 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı risotto arbario pirinci

1 su bardağı balsamik sirke

1 su bardağı krema

3 su bardağı sıcak su

50 gram gorgonzola peyniri

50 gram parmesan peyniri

20 gram rokfor peyniri

20 gram pecormo peyniri

Dört Peynirli Risotto Hazırlanışı: 

Tereyağını tavada eritin, sonra pirinci ilave edip 3 – 4 dakika kavurduktan sonra ve balsamik sirkeyi ekleyin. Bu şekilde 5 dakika süreyle pişirin. Ardından suyunu boşaltıp, pirinçler suyunu çekinceye dek pişmeye bırakın. Suyu çeken risottoya kremayı ekleyin. Ateşten almaya yakın peynirleri katın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.