Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 97)

Tarifler

Monte Carlo

Monte Carlo için Malzemeler 750 gram badem pralin 500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı silme vanilya 150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak) 200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş) 75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış) Hazırlanışı: Biskin …

Devamını oku »

Kabaklı ve Buğdaylı Salata

Kabaklı ve Buğdaylı Salata Malzemeler: 3 adet küçük boy kabak 1 adet avokado 1 su bardağı haşlanmış buğday 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 3-4 dal dereotu Yarım limon   Kabaklı ve Buğdaylı Salata Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Kabuğunu soymadan zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağın üzerine alın.Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte kabakları ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca …

Devamını oku »

Rokalı ve Ispanaklı Salata

Rokalı ve Ispanaklı Salata Malzemeler: 1 demet roka 3-4 yaprak ıspanak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy havuç 2 adet salatalık 1 adet büyük boy pembe domates 1 çay kaşığı kimyon 1 minik kavanoz sızma zeytinyağı 1 minik kavanoz limon suyu Tuz 1 adet dilimlenmiş simit   Rokalı ve Ispanaklı Salata Hazırlanışı: Ispanakları ve rokaları yıkayıp süzdükten sonra …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz   Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla …

Devamını oku »

Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Malzemeler: 5 adet yumurta 2 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 2 çorba kaşığı kakao (tepeleme) 1 paket bitter çikolata 2 su bardağı un 1,5 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Yarım kavanoz taze vişne konservesi (2 avuç kadar)   Vişneli Kek Hazırlanışı: Çikolatayı …

Devamını oku »

Taze Vişne Konservesi

Taze Vişne Konservesi Malzemeler: (3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar   Taze Vişne Konservesi Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …

Devamını oku »

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor Bulgur ile hem sağlıklı hem de nefis lezzetler oluşturan Duru Bulgur, yaz sıcağına ve yaz sofralarına serinletici bir tatlı tarifi sunuyor. Mutfağımızın eşsiz lezzeti bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik …

Devamını oku »

Fırında Bamya

Fırında Bamya Malzemeler: 1,5 kilo bamya 500 gram soğan 2 kilo domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı tuz 6-7 yaprak taze fesleğen Fırında Bamya Hazırlanışı: Bamyaların uçlarını bir bıçak yardımı ile dikkatlice kesin. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Soğanları ay şeklinde, domatesleri de zar şeklinde …

Devamını oku »

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 adet büyük boy pembe domates 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 adet havuç Tuz Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Hazırlanışı: Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın. Tencereyi ocağın …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Fırında Patlıcan Yelpazesi Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar …

Devamını oku »
Deneme bonusu