Patlıcan Beğendili Köfte Fajita İçin Malzemeler 2 adet közlenmiş patlıcan 30 gram krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu Fajita İçin: 6 adet standart köfte 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 20 gram sirke 20 gram tereyağı Patlıcan Beğendili Köfte Fajita Hazırlanışı Beğendi için; Patlıcanları ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. …
Devamını oku »Tarifler
Künefe Tarifi
Künefe İçin Malzemeler 250 gram tel kadayıf 150 gram tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı) Künefe Hazırlanışı Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 6 adet orta boy ayva 2 su bardağı su 5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Kaymak Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, baş ve son kısımlarını düzgünce kesin. Tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Ardından ayvanın kabuklarını ve çıkardığınız çekirdekleri …
Devamını oku »Etli Yeşil Mantı
Etli Yeşil Mantı İçin Malzemeler İç Harcı İçin: 200 gram kıyma Sarımsak Baharat Maydanoz Hamuru İçin: 400 gram un 100 gram haşlanmış robottan geçmiş ıspanak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Domates Sos İçin: 5 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçası 20 ml. zeytinyağı 100 ml. su Karabiber, tuz Etli Yeşil Mantı Hazırlanışı Sosu için; zeytinyağını …
Devamını oku »Pancarlı Haydari
Pancarlı Haydari İçin Malzemeler 400 gram süzme yoğurt 150 gram kuru nane 10 gram tuz 100 gram tereyağı 1 adet pancar (haşlanmış) Pancarlı Haydari Hazırlanışı Tereyağını eritin, nane ekleyin. Çırptığınız süzme yoğurda tereyağını ekleyin. Haşlanmış pancarları doğrayın. Haydari karışımına ilave edin. Taze otlar ile süsleyin.
Devamını oku »İbik Çorbası
İbik Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su Hamuru için; 1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı) 1 adet yumurta Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane İbik Çorbası Yapılışı Eriş Un’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. …
Devamını oku »Sebze Kulesinde Kekikli Piliç
Sebze Kulesinde Kekikli Piliç (6 Kişilik) Sebze Kulesinde Kekikli Piliç İçin Malzemeler 900 gram piliç biftek 300 gram havuç 300 gram kabak 150 gram kırmızı Kaliforniya biberi 150 gram sarı Kaliforniya biberi 150 gram kuru soğan 25 gram zarımsak 150 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 10 gram sebze çeşni 20 gram barbekü sos …
Devamını oku »Oğmaç Çorbası
Oğmaç Çorbası İçin Malzemeler 500 gr ERİŞ UN Yarım su bardağı su 1 litre süt Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane Oğmaç Çorbası Yapılışı ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun. Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş …
Devamını oku »Yuvalama Çorbası
Yuvalama Çorbası İçin Malzemeler Köfteler için; 200 gr az yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç Yarım su bardağı ERİŞ UN 2 yemek kaşığı irmik Çorbası için; 500 gr kuzu incik 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet orta boy soğan 1,5 litre su Tuz ve çekilmiş tane karabiber Yoğurt sos için; 300 gr süzme yoğurt 1 adet yumurta …
Devamını oku »Bayramlık Ev Baklavası
Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …
Devamını oku »