Ana Sayfa » Tarifler » Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

tarcınbarbunya

Malzemeler:
1 kilo taze barbunya içi
1 su bardağı zeytinyağı
2-3 adet tarçın çubuğu
5-6 diş sarımsak
1 adet büyük boy soğan
4 adet domates
1 çay bardağı domates püresi (hazır satılanlardan)
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 adet havuç
1 adet et bulyon
Tuz

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca zeytinyağın üçte biri ile birlikte soğanı ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. İnce dilimlenmiş doğranmış havuçları ve barbunyaları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri , sıcak suda erittiğiniz bulyonu ve püreyi ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz barbunyaları, tuzu, kuşüzümlerini ilave edin. Karıştırın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika pişirin.

OKU ➤  Haşlama Pirinç Pilavı

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.