Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler: 4 parça tavuk göğüs eti 1 kutu krema 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Tuz, karabiber Pirinç Pilavı İçin: 1 su bardağı baldo pirinci 1,5 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Tuz Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı: 1 su …
Devamını oku »Tarifler
Fındık Kremalı Çikolata Sufle
Fındık Kremalı Çikolata Sufle Malzemeler: • 120 gram damla çikolata • 2 çorba kaşığı fındık kreması • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı toz şeker Fındık Kremalı Çikolata Sufle Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. …
Devamını oku »Pazılı Kuzu
Pazılı Kuzu Malzemeler • 1 kilo kuzu eti • 20 gram tereyağı • 2-3 diş sarımsak • 1 adet büyük boy havuç • Birkaç yaprak pazı • 1 küçük kase arpacık soğan • 1,5 çay bardağı sıcak su • Tuz, karabiber • Birkaç dal taze keki Pazılı Kuzu Hazırlanışı: Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini …
Devamını oku »Mantarlı Balkabağı Çorbası
Mantarlı Balkabağı Çorbası Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 400 gram taze mantar • 1 demet dereotu • Yarım bağ taze soğan • 1 su bardağı portakal suyu • 2 adet kırmızıbiber • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 adet limon Mantarlı Balkabağı …
Devamını oku »Kırmızı Lahanalı Patates Salatası
Kırmızı Lahanalı Patates Salatası Malzemeler • 3 adet büyük boy taze patates • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet küçük boy kırmızı lahana • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet dolmalık veya salçalık kırmızı biber • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 4 adet biftek • 1 çorba kaşığı mısır tanesi • 1 kase roka (tercihen küçük boy …
Devamını oku »Köfteli Yayla Çorbası
Büyük görseli görmek için tıklayınız Köfteli Yayla Çorbası Malzemeler: • 1,5 litre su • 1 kahve fincanı pirinç • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase yoğurt (oda ısısında) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurtanın sarısı • Yarım demet dereotu Köfte için: • 250 gram kıyma • 1 çorba kaşığı ince bulgur • 1 adet küçük boy …
Devamını oku »Uçar Kebap
Büyük görsel için tıklayınız Uçar Kebap Malzemeler: • 200 gram bonfile (löp et) • 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için ) • 100 gram tavuk göğüs • 25 gram tırnak pide • 20 gram parmak patates • 20 gram yoğurt • 1 adet sivri biber • Yarım domates Uçar sos için: • 2 kaşık tereyağı • 1 kaşık salça …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Büyük görseli görmek için tıklayınız Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek Malzemeler: • 2 adet hazır yufka • 1/3 didiklenmiş tavuk eti • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber, pul biber • 1 lt. tavuk suyu • 100 gram ceviz içi Üzeri için: • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine …
Devamını oku »Tavuklu Çorba
Büyük görseli görmek için tıklayınız Tavuklu Çorba Malzemeler: • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tel şehriye • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 küçük kase didiklenmiş tavuk göğüs eti Meyanesi için: • 1 adet yumurta • 1 adet limonun suyu • 1 su bardağı sıcak su Sosu için: • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı kırmızı …
Devamını oku »Al Biber Dolma
Büyük görseli görmek için tıklayınız Al Biber Dolma Malzemeler: • 1 adet yumurta • 10 gram galete unu • 6 adet al biber İçi İçin: • 1 adet al biber • 1 adet yeşil biber • 2 diş sarımsak • 200 gram doğranmış kırlangıç balığı • 200 gram doğranmış levrek • 5 gram krema • 10 gram un • 1 adet …
Devamını oku »