Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …
Devamını oku »Tarifler
Sinop Mantı
[nextpage title=”sinop mantı” ] Sinop Mantı… Sinop Mantı’yı Yemek zevki dergisi okurları için yazdım. Bu ay sizlere Sinop Ayancık ilçesine özgü bir mantı tarifi vereceğim; Kulakaşı… Adından da anlaşılacağı üzere hamurunun kulak memesi kıvamında olmasından kaynaklanıyor. Sinop Ayancık bölgesinde sık yapılan bu mantıyı sizler için elimin hamuruyla yapıp test ettim. Yemeğe doyamadığım bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca hamurun suyundan da …
Devamını oku »Balkabağı Reçeli tarifi
Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın! Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman! Balkabağı …
Devamını oku »Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?
Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …
Devamını oku »Fırında Soslu Kalça But
Fırında soslu kalça but Mutfakta sizi yormadan çok da vaktinizi almayacak bir menü ile küçük bir davet yemeği önerisi ile karşınızdayım. Tavuk butları fırında usul usul öyle güzel pişecek ki, tandır tadında bir et yemeğiniz olacak. Hele ki, Siyez bulgurunun kendine özgün damakta bıraktığı tütsü kokusuna gerçekten aşık olacaksınız… Fırında Soslu Kalça But (4 Kişilik) Fırında soslu kalça but Malzemeler: …
Devamını oku »Kıymalı Akıtma Tarifi
Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …
Devamını oku »Sosisli Börek Tarifi
Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …
Devamını oku »Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Tarifi
Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Tarifi Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Malzemeleri Sos İçin: 2 yemek kaşığı tatlı biber veya Çin böreği sosu 2-3 yemek kaşığı limon veya lime suyu 1 yemek kaşığı soya sosu Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Diğer malzemeleri: 1 paket donuk soba 100 gram haşlanmış piliç eti parçaları Çeyrek jülyen …
Devamını oku »Sac Tava Tarifi
Sac Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …
Devamını oku »Keçi Peynirli Bruschetta Tarifi
Keçi Peynirli Bruschetta Malzemeleri: Baget ekmeği 100 gram keçi peyniri Birkaç dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Taze kekik Zeytinyağı Keçi Peynirli Bruschetta Hazırlanışı: Baget ekmeğini ince dilimler halinde kesin ve her iki tarafını ızgarada kızartın. Ekmeklerin üzerine ince kesilmiş keçi peynirini, küçük parçalar halinde doğranmış kurutulmuş domatesi, taze kekiği ve dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin. Salamender veya fırında …
Devamını oku »