Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Bal Kabağı Köftesi Tarifi
Bal Kabağı Köftesi

Bal Kabağı Köftesi Tarifi

Bu sene yılbaşı sofranızda mini gurmelerinize de yer açın, çünkü onlar için iki güzel tarifim var. Birçok çocuk bal kabağı yemiyor biliyorum, o yüzden bol çeşnili bir bal kabağı köftesi yaptım, eminim çok sevecekler. Diğeri ise tam bir sevinç kaynağı. Hem tatlı hem muzlu, hem de şekersiz bir puding. Yılbaşı gecesi biraz tatlı yemek hangi çocuğun hoşuna gitmez ki? Sağlık, huzur, şans ve mutluluk hep yanınızda olsun, yeni yılınız kutlu olsun!

Bal Kabağı Köftesi

600 gram bal kabağını tenceremde haşladım (Vitaminli suyunu dökmezseniz sebze çorbasında kullanabilirsiniz). Haşladıktan sonra 1 adet kuru soğan, 1 avuç ince kıyılmış dereotu, 1 avuç ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı kimyon, 5 yemek kaşığı tam buğday unu ve az tuz, az karabiber koyup karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsime harcımı yemek kaşığı yardımı ile köfte büyüklüğünde yerleştirdim. 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirdim.

OKU ➤  Goodville’de tüm iyiler bir arada!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir