Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ

(6 Kişilik)

Malzemeler:                                                                                                

2 su bardağı Amerikan pirinci

1 su bardağı kuru üzüm                                                                                                1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış)

1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber

1 adet büyük boy beyaz soğan

1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri

1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı

Sosu İçin:                                                                                  

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz (isteğe göre)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru köri

Hazırlanışı:

Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Dolmalık biberleri temizleyip istediğiniz şekilde doğrayın. Beyaz soğanı soyup zar şeklinde doğradıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek iyice ovun. Doğranmış soğanı avucunuzla iyice sıkarak acı suyunun süzülmesini sağlayın. Biberleri, soğanı, doğranmış kereviz sapını ve kalan malzemeyi ekleyerek harmanlayın. Sosu için; Tüm malzemeyi kapağı kapalı bir kavanozda iyice çalkalayın. Pirinci haşlayıp süzdükten sonra tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Buzdolabına aktarıp 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

#MısırlıveBaharatlıPirinçSalatası #salatatarifleri #yazsalataları #pirinçlisalatalar #pirinçlitarifler #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir