Limonun en serin hali: Konsantre Limonata Yaz aylarının en serinletici içeceklerinden limonatanın konsantre halini her daim buzluğunuzda muhafaza edebilirsiniz. İlk yapım aşamasında sürekli ovarak biraz emek istese de sonucunu görünce “Ne iyi yaptım, ellerime sağlık!” diyeceksiniz. Limon Şerbeti (3 Litre Limonata İçin) Malzemeler: 1 kilo limon 1 parça zencefil (ceviz büyüklüğünde) 2-3 dal taze nane 2 litre su …
Devamını oku »Tarifler
Bulgurlu Sarma
Bulgurlu Sarma ‘’Kuyrukyağı ve yağlı kıymayla yapılırdı bulgurlu sarma. Zırh kıymasıyla veya bulma imkanınız yoksa bir defa çekilmiş kıymayla hazırlayın. ‘’Çok datlı olmuş’’ derdi, anneannem ayıla bayıla yerken. ‘’ Bulgurlu Sarma (8 Kişilik) Malzemeler: 300 gram yağlı kıyma (bir defa çekilmiş) 500 gram pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet …
Devamını oku »Cevizli Yassı Kadayıf
Cevizli Yassı Kadayıf ‘’Annemin anlattığına göre, anneannem gençken mangal ateşine oturttuğu bakır tepsiye önce tereyağını koyarmış. Yağ eridikçe kadayıfı tepsiye alır, el yordamıyla parçalarmış. İçeride misafir otururken mangal başımda bastığı kadayıf çevire çevire pişirirmiş. Bu yönteme Türk mutfağında ‘’kırma kadayıf’’ denir. Bizim tarifimiz, sonraları bu zahmetli yöntemin yerine anneannemin tercih ettiği şiresi bol, cevizli yassı kadayıf yani gadeyiftir… ‘’ …
Devamını oku »Kızartma Sulusu ve Pilavı
Kızartma Sulusu ve Pilavı ‘’Memlekette çocukluğuma ait çok fazla anım yoktur benim. Mesela köklü mahalle arkadaşlıkları, hep aynı sokaklarda çaldığım kapılar… Ya da birini çok iyi tanımanın, yaptığı yaramazlıklara ortak olmanın getirdiği dedikodular yoktur. Sokakları, evleri, yüzleri, odaları durmaksızın değişen çocukluk yaşayan anlar bu duyguyu. Her gittiğinde biraz daha betonlaşan bir şehirdir memleket. Arada anneannemin götürdüğü yemyeşil bağların, hiç bitmeyecek …
Devamını oku »Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler
Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …
Devamını oku »Top top dondurma..!
Top top dondurma..! Bu sıcakta serinlemenin en tatlı yollarından biri olan dondurmayı mini gurmeleriniz için tezgaha yatırdım. Hem şeker eklemeden meyve ile yaptım ve süt ilavesiyle daha besleyici olmasını sağladım. Şimdi gönül rahatlığı ile mini gurmelere top top dondurma yedirebilirsiniz. Çikolatalı Dondurma 2 adet muzu dilimleyip buzlukta 3 saat dondurdum. Buzluktan çıkardığım muzları 1 yemek kaşığı kakao, yarım çay …
Devamını oku »Deniz börülcesi ile yaza merhaba
Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …
Devamını oku »Yunan Usulü Cacık
Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.
Devamını oku »Lübnan Usulü Cacık
Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …
Devamını oku »Buğday Cacığı
Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik) Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.
Devamını oku »