Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 47)

Tarifler

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …

Devamını oku »

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …

Devamını oku »

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası Malzemeler: 1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar) 1 baş rezene 2 adet greyfurt 2 dal kereviz sapı 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin. 1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin. Kerevizleri de mandolin yardımı …

Devamını oku »

Yeşil Smoothie Bowl

Yeşil Smoothie Bowl

Yeşil Smoothie Bowl (2 Kişilik) Malzemeler: 3 adet doğranmış ve dondurulmuş muz 2 avuç donmuş ya da taze ıspanak Yarım çay bardağı süt ya da badem sütü 4 çorba kaşığı buzlu badem 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu 2 tatlı kaşığı chia tohumu Servis İçin: Frambuaz, yaban mersini Ay çekirdeği Chia tohumu Kakao taneleri Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra …

Devamını oku »

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp poker siteleri servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. …

Devamını oku »

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 4 adet küçük boy kabak 1 adet orta boy domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet küçük boy soğan 1 avuç maydanoz ve dereotu 1 adet salatalık 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kinoayı orta …

Devamını oku »

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 1,5 su bardağı beluga mercimeği 1 adet beyaz soğan 2 adet orta boy salatalık 1 kase süzme yoğurt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Beluga mercimeğini bol su ile haşlayın. Mercimekler yumuşadığında suyunu süzüp durulayın ve süzülmeye …

Devamını oku »

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet kıl biber 500 gram domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 litre su 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvı yağı ile tereyağını tencerede ısıtıp ince …

Devamını oku »

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı karabuğday 8-10 adet bebek havuç 2 demet pazı 3 çorba kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı kimyon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve …

Devamını oku »

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp blackjack oyna küp doğradığınız soğan, …

Devamını oku »
Deneme bonusu