2-3 Kişilik Malzemeler: 1 adet hazır yufka 1 adet büyük boy elma 3-4 kaşık sultaniye üzüm Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşı un 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine …
Devamını oku »Tarifler
Kemik suyundan gelen lezzet
Ajinomoto, Bizim Mutfak markasıyla yine bir ilke imza atıyor. Kemik Suyuna Çorbalar Serisi ile mutfaklara pratiklik ve lezzet getiriyor. Ev yapımı tadında kolayca hazırlanan çorbalar içerdikleri protein, lif ve kolajen ile sofralara zahmetsiz, besleyici ve lezzetli alternatifler sunuyor. Hazırlanması oldukça zahmetli ve zaman alan kemik suyu lezzeti, Türkiye’nin ilk ve tek “Kemik Suyuna Çorbalar Serisi” ile sofralara geliyor. Bizim Mutfak’ın …
Devamını oku »Bağışıklığınızı bu besinlerle destekleyin
Evdeyiz ve bu günleri avantaja çevirmenin tam zamanı. Mutfakta geçirdiğimiz saatleri bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanabilirsiniz. İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök koronavirüs salgını döneminde bağışıklık güçlendirici besinleri ve tariflerini paylaştı. İşte bağışıklık sistemini destekleyen ve evde çok kolay hazırlanacak yiyecekler ve tarifleri: Nar, kırmızı havuç, portakal, greyfurt, elma ve taze zencefille hazırlanmış taze meyve suları …
Devamını oku »Kakaolu Dutlu Kek
Yapım: Özgür Bakır (6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gram öğütülmüş dut 150 gram fasulye unu 50 gram kakao 125 gram damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 şişe soda Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, …
Devamını oku »Ekmekle ilgili tüm gerçekler işte bu kitapta!
Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek. Gerçeği keşfedecek, hakiki tam un, doğal ekşi maya ile yapılan sağlıklı ekmeğin farkına varacaksınız. Ve yıllardır yediğimiz o beyazlatılmış ekmeklerin ‘sahte’ olduğunu öğreneceksiniz. Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda. Tartışma, “Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?” sorusuyla başlıyor. “Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine mi taş değirmen mi, …
Devamını oku »Yumurtalı ve Ispanaklı Pide
(2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Sosunuz hazırdır. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice …
Devamını oku »Patatesli Rulo Börek
Yapım: Huriye Ersoy/ Fotoğraf: Hande Göksan 1 Tepsi İçin Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar …
Devamını oku »Kabaklı ve Pırasalı Crumble
Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar peyniri) 1 tutam tuz …
Devamını oku »Nohut unu ile glütensiz çilekli kek
Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır (2-3 Kişilik) Malzemeler: 250 gram çilek 100 gram nohut unu 100 gram mısır unu 60 gram pudra şekeri 60 ml. zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat Sosu İçin: 1 yemek kaşığı nişasta 100 ml. su 100 ml. süt 40 gram pudra şekeri 4-5 adet çilek Hazırlanışı: Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, …
Devamını oku »Zeytinli Mini Çörek
Tarif Yapım: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 10 çorba kaşığı un Bir tutam tuz Bir tutam pul biber 50 gram eski kaşar peyniri 100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 100 gram margarin 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme) Çörek otu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam …
Devamını oku »