Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça

Tarif- Fotoğraf: Özgür Bakır

(6 – 8 Kişilik)

Malzemeler

Hamuru için:
125 gram tereyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un

İç  Malzemesi İçin:
4 çorba kaşığı lor peyniri
Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı

1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un ile birlikte mutfak robotunun hamur yoğurma aparatında krem haline gelene kadar karıştırın. Üzerine bir paket kabartma tozu ve süzme yoğurdu ilave edin. Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru streç filme sarıp buzdolabında bekletin.

Poğaçanın iç malzemesi için; Kıyılmış yeşillikleri ve lor peynirini karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamuru önce ikiye sonra da her parçayı 6 eşit parçaya bölün. Yani toplamda 12 eşit hamur elde edin. Her parçayı 1 tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açın. Her hamurun yarısına iç harcı paylaştırın. Kenarlarını da iyice kapatın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Aklınızda bulunsun: Hamuru top şeklinde toparlayıp streç bir filme sardıktan sonra buzluğa aktarabilirsiniz. Böylece hazırladığınız hamuru uzun süre buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Poğaçayı hazırlamadan önce hamurunu buzluktan çıkarın, iyice çözüldükten sonra işleme devam edin.

#peynirlipoğaça #poğaça #poğaçayap #poğaçatarifi #peynirlipoğaçatarifi #çaysaati #kahvaltı #kahvaltıssati #food #yummy

 

Tavsiye

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Fotoğraf: Özgür Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 120 gram damla çikolata 2 çorba kaşığı fındık kreması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir