Uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinen yoğurt, Ramazan sofralarından eksik edilmemesi gereken lezzetlerden. 1980’li yılların başında Kaya Kardeşler ismiyle küçük bir bakkaliye olarak açılan Kaya Çiftliği, bugün 21 ildeki 108 zincir mağazasında çeşit çeşit peynirleri ve her damak zevkine uygun yoğurtları tüketiciyle buluşturuyor. Mağazalarında toplam 700 kalem ürün sunan marka, bir buçuk kilo sütten bir kilo yoğurt elde edip yağlılık …
Devamını oku »Tarifler
Etli Mantar Dolması
(2 Kişilik) Malzemeler: 8-10 adet iri mantar 200 gram dana bifteği 1 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, …
Devamını oku »Havuçlu Kek
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …
Devamını oku »Mercimek Mantısı
Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 1 kilo un 1 adet yumurta 3 su bardağı su (oda ısısında) 1 tatlı kaşığı tuz 500 gram yeşil mercimek Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. …
Devamını oku »Etsiz köfte
Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …
Devamını oku »Soğanlı Ekmek
Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Fırında Mini Baget Ekmekler
(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 4 dilim pastırma veya dana jambon 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Ekmeklerden bir …
Devamını oku »Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti
Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan Etli Nohut (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gram kuzu veya dana eti 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı pul biber Su Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda …
Devamını oku »Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası
(6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balık (tercihen beyaz etli) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 litre sıcak su Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler Birkaç yaprak kereviz 200 ml. krema Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz …
Devamını oku »Etli Güveç
Fotoğraf: Hande Göksan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …
Devamını oku »