Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye

Fotoğraf: Murat Erdoğan

(4-6 Kişilik)

 Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

3 adet büyük boy domates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 kahve fincanı sıvı yağ

3 adet orta boy soğan

2 adet sivri biber

1/4 kangal sucuk

Tuz, kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Sıvı yağı tencerede ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanları ve biberleri kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin. Arada bir karıştırarak sos kıvamına gelene dek pişirin. Önceden ıslatılıp diri kıvamda haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Birkaç kez çevirip üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, sonra da orta ateşe alın. 20 dakika pişirdikten sonra tuzunu, baharatını ve istediğiniz gibi sucuğu doğrayıp içine atın. Tencerenin kapağını yeniden kapatın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

#sucuklukurufasulye #kurufasulye #kurufasulyeyap #food #yummy

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz