Puflu Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(9 Porsiyon İçin)

Malzemeler:

2 paket bitter çikolata (160 gram)

50 gram tereyağı

2 çorba kaşığı krema

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı pudra şeker

2 çorba kaşığı un (tepeleme)

9 paket hazır Eti Puf

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı, kremayı ve tereyağını benmari usulü pürüzsüz bir kıvam alana dek eritin. Yumurtaları ve pudra şekerini ayrı bir kapta 5 dakika boyunca çırpın. Eritilip hafif ılınmış çikolatalı karışımı, unu ve yumurtalı karışımı bir kapta birleştirin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kare kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kek pişerken 10. dakikasında pufları üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Puflar iyice kızarınca kekinizin içi de pişmiş olacaktır.

#puflukek #kek #kekyap #çaysaati #çayvakti #tatlı #dessert #pastane #food #yummy

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz