Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Soğanlı Ekmek

Soğanlı Ekmek

Fotoğraf: Özgür Bakır

Malzemeler:

500 gram un
15 gram kekik

20 gram toz seker

1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pekmez (veya bal)
30 gram kuru maya (3 paket)

320 ml. ılık su

50 gram zeytinyağı
40 gram kurutulmuş domates
40-50 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi)

Hazırlanışı:
Unu, şekeri, kekiği ve tuzu derin bir kasede harmanlayın. Mayayı ılık suda erittikten sonra unlu karışımın ortasına ekleyin. Yağı ve balı da ilave ederek mutfak robotunun hamur yoğurma aparatını kullanarak en düşük hızda karıştırın. Dilimlenmiş mantarın yarısını ve kurutulmuş domatesi de karışıma ilave edin. Hamuru 8-10 dakika, düşük hızda yoğurmaya devam edin. Yoğrulan hamurun üzerini streçle veya bir bezle örtün, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Bu sırada soğanı halka halka doğrayın. Tavayı ocağın üzerinde ısıttıktan sonra 1-2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanı kavurun. Nar ekşisini ekleyin, ateşi kısın. 5 dakika karamelize olana dek pişirmeye devam edin. Dinlendirdiğiniz hamura karamelize edilmiş soğanların yarısını ekleyin. Hamuru hafifçe karıştırıp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerini süslemek için kalan mantarları ve soğanı dekoratif bir şekilde yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

#soğanlıekmek #ekmek #ekmektarifleri #ekmekyap #food #yummy #bread

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz