(2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Sosunuz hazırdır. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice …
Devamını oku »Tarifler
Patatesli Rulo Börek
Yapım: Huriye Ersoy/ Fotoğraf: Hande Göksan 1 Tepsi İçin Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar …
Devamını oku »Kabaklı ve Pırasalı Crumble
Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar peyniri) 1 tutam tuz …
Devamını oku »Nohut unu ile glütensiz çilekli kek
Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır (2-3 Kişilik) Malzemeler: 250 gram çilek 100 gram nohut unu 100 gram mısır unu 60 gram pudra şekeri 60 ml. zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat Sosu İçin: 1 yemek kaşığı nişasta 100 ml. su 100 ml. süt 40 gram pudra şekeri 4-5 adet çilek Hazırlanışı: Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, …
Devamını oku »Zeytinli Mini Çörek
Tarif Yapım: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 10 çorba kaşığı un Bir tutam tuz Bir tutam pul biber 50 gram eski kaşar peyniri 100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 100 gram margarin 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme) Çörek otu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam …
Devamını oku »Ekşili Ufak Köfte
Yapım: Doğa Çitci ( Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü) (5-6 Kişilik) Malzemeler: Köfte İçin: 2 s.b. köftelik ince bulgur 250 gram çiğ köftelik et 1 adet küçük kuru soğan 1 y.k. kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yemek İçin: 500 gram az yağlı parça et 1 s.b. nohut 1 y.k. biber salçası 1 y.k. sumak ekşisi veya 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »Badem Krokanlı Transparan Pasta
6 Kişilik Malzemeler: Pandispanya için: 3 adet yumurta 125 gram toz şeker 125 gram elenmiş un 10 gram kabartma tozu 5 gram vanilin Prenses Kreması İçin: 250 ml süt 50 gram tereyağı 50 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 300 gram beyaz fildişi pul çikolata Ayrıca: 100 gram badem krokan 100 gram Antepfıstığı krokan 1 salkım frenk …
Devamını oku »Kuzu Pirzola
Malzemeler: 150 gram Bonfilet Kuzu Pirzola 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Hazırlanışı: Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.
Devamını oku »Dana Antrikot
Malzemeler: 180 gram Bonfilet Dana Antrikot Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında …
Devamını oku »İdil Yazar’dan Tavada Pizza Tarifi
Pişirme Süresi: 15 dakika / 2 Kişilik Herkese yeniden merhaba! Suçluluk hissetmeden, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, çok pratik bir pizza tarifi ile karşınızdayım. Sadece 15 dakikada, fırın kullanmadan, lezzetli ve pratik malzemelerle hazırlanmış nefis bir akşam yemeğine ne dersiniz? Evinde fırın olmayanlar ya da pizza yapmak için fırını açmak istemeyenler için çok pratik bir tarif olan tavada pizza tarifimi hazırlayıp pişirmesi 45 …
Devamını oku »