Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 45)

Tarifler

Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates 1 kase karadut Hazırlanışı: Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye  kesin. Dolma içini hazırlamak …

Devamını oku »

Mozaik Pasta

Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket pötibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …

Devamını oku »

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (6 Kişilik) Malzemeler:                                                                                                 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı kuru üzüm                                                                                                1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış) 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu İçin:                                                                                   1 kahve fincanı sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Poğaça

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İç malzemesi İçin: 1 adet közlenmiş patlıcan 1 adet kabak 1 tatlı …

Devamını oku »

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Folik asit, zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle sıkça adından bahsettiren antik çağlardan beri insanlar tarafından bilinen ve tüketilen kuşkonmaz, özellikle hamileler ve emziren annelerin süt üretimi için tüketmesi gereken önemli besin kaynağı… Folik asit, gebelik öncesi ve gebelik döneminde tüketilmesi oldukça önemlidir. Yüksek folik asit ve vitamin içeriği ile kuşkonmaz özellikle hamile ve hamilelik için hazırlık yapanlar için önemli …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı kinoa 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 1 litre ayran 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 4-5 dal dereotu, kıyılmış 4-5 dal reyhan, kıyılmış Hazırlanışı: Yeşil mercimeği …

Devamını oku »

İçli köfte

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış …

Devamını oku »

Biftekli Pirinç Salatası

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 200 gram kültür mantarı 1 adet kereviz 4 dal taze soğan 500 gram biftek 2-3 yaprak marul Sosu İçin: 1 su bardağı krema 3 çorba kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı toz şeker Acı kırmızı toz biber Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Meyveli Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu İçin: 200 ml. portakal suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı hardal Yarım demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pirinci, 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Karışık Orman Meyveli Çikolata

Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 70 gram pembe pul çikolata 70 gram pul çikolata Karışık orman meyveleri Hazırlanışı: Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma …

Devamını oku »
Deneme bonusu