Tarifler

Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden

Tarif: Matbah Restaurant Executive Şefi Kadir Yılmaz / Ottoman Imperial Hotel 10 Porsiyon İçin: Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 8 adet orta boy soğan ½ su bardağı vişne suyu 100 gram yeşil erik 1 çay kaşığı toz şeker ½ çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı yeni bahar 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kabak

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL  – Fotoğraflar:  Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi 10-15 adet kiraz domates 5-6 diş sarımsak Yarım demet taze soğan 1 çorba kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su Üzeri İçin: Kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salçayı, şekeri, …

Devamını oku »

Akdeniz Usulü Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket Kızıldağ (4 Kişilik) Malzemeler:  1,5 su bardağı Amerikan pirinci 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak (doğranmış) 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) Taze çekilmiş karabiber Kırmızı toz biber Birkaç yaprak ıspanak 1 adet doğranmış kırmızı biber 1 adet doğranmış salatalık 2 dal taze soğan 1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin 1 …

Devamını oku »

Ilık Patates Salatası  

Tarif: Müge Hüner (4 Kişilik) Malzemeler: 7-8 adet taze patates Birkaç yaprak kıvırcık marul 2-3 adet sivri biber 5-6 dal maydanoz 3 dal taze soğan Sosu İçin: 1 adet limonun suyu 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Tuz, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Sosu için limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve kırmızı toz biberi karıştırın. Yeşillikleri temizleyip yıkadıktan sonra iyice süzün ve istediğiniz şekilde …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika kadar …

Devamını oku »

Acılı Pide Sufle

Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY – Prodüksiyon: İnci BAK 2 Kişilik Malzemeler: Yarım pide 3 yumurta Bir tutam rendelenmiş muskat 1 çay bardağı süt 4-5 dal nane 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 yaprak kuru domates 1 adet acı kırmızıbiber, ince doğranmış 2 çay kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı rendelemiş parmesan peyniri …

Devamını oku »

Lokma Tatlısı 

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak  (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …

Devamını oku »

Kabak Çiçeği Dolması

Yapım: Maria Ekmekçioğlu – Gökçen Adar (4 Kişilik) 20 adet kabak çiçeği 1adet soğan Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 1 büyük kahve fincanı pirinç 2 adet kuru incir 2 adet kuru kayısı 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber 5-6’şar dal maydanoz, nane ve dereotu 1 adet domates …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu …

Devamını oku »

Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita

Yapım: Maria Ekmekçioğlu/ Gökçen Adar (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet patlıcan 1 su bardağı sıvı yağı 3 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 4 adet enginar 1 …

Devamını oku »