Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 31)

Tarifler

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Malzemeler:                                                      100 gram kahvaltılık lor peyniri 200 gram süzme beyaz peynir 2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu) 2 çorba kaşıı haşhaş tohumu 1 dal taze fesleen 2 dal dereotu Üzeri İçin: • …

Devamını oku »

Revani

Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon …

Devamını oku »

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 500 gram tavuk eti (tercihen incik eti) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 diş sarımsak 1 avuç taze bezelye 5 dal taze soğan 3-4 dal kıyılmış dereotu Tuz, kimyon Sosu İçin: 1 kase süzme yoğurt 1 …

Devamını oku »

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler Malzemeler: 260 gram pizza hamuru 150 gram mozzarella 60 gram sardalya 70 gram kabak çiçeği Pizza Hamuru İçin: Malzemeler: 130 gram un 1 gram tuz 6 gram zeytinyağı 70 ml su 2 gram maya İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda …

Devamını oku »

Patates Püreli Et Sote

4 Kişilik Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 domates, rendelenmiş 3 orta boy kırmızı soğan 2 havuç, dilimlenmiş 10 mantar 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, kuru kekik 1 su bardağı sıcak et suyu Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 …

Devamını oku »

Ayranlı Aş

Prodüksiyon ve Yapım: Ebru OMURCALI Fotoğraf: Ozan KUTSAL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 demet taze nane 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Aklınızda …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Biber Dolması

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …

Devamını oku »

Limonlu Tavuk Izgara

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –  Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık) Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. …

Devamını oku »

Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden

Tarif: Matbah Restaurant Executive Şefi Kadir Yılmaz / Ottoman Imperial Hotel 10 Porsiyon İçin: Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 8 adet orta boy soğan ½ su bardağı vişne suyu 100 gram yeşil erik 1 çay kaşığı toz şeker ½ çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı yeni bahar 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kabak

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL  – Fotoğraflar:  Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi 10-15 adet kiraz domates 5-6 diş sarımsak Yarım demet taze soğan 1 çorba kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su Üzeri İçin: Kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salçayı, şekeri, …

Devamını oku »
Deneme bonusu