Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 31)

Tarifler

Fırında İstiridye Mantarlı Sebzeler

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kutu istiridye mantarı 7-8 adet orta boy taze patates 4 adet havuç 1 avuç taze börülce 3 diş sarımsak 1 kahve fincanı soya sosu 1 kahve fincanı sıvı yağ Yarım demet dereotu Hazırlanışı: İstiridye mantarını nemli bir bezle silin. Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte üçe veya dörde kesin. Havuçların kabuğunu kazıyıp istediğiniz …

Devamını oku »

Ispanaklı Gül Börek

Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler:          Börek Hamuru İçin: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı İçin: 500 gram ıspanak 500 …

Devamını oku »

Kereviz Beğendi

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kereviz Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Tuz 2 su bardağı süt Taze çekilmiş karabiber 1 tutam muskat 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine …

Devamını oku »

Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet soğan 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kapya biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 500 gram ıspanak 1 çorba kaşığı sumak 1 avuç ev eriştesi 4-5 adet mantar 5-6 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Rendelenmiş …

Devamını oku »

Domates Soslu ve Fıstıklı Makarna

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket dolmalık fıstık Domates Sos İçin: 1 kilo domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Rendelenmiş …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget

(1 Kişilik) Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: Yarım baget ekmeği 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır 1 dal dereotu 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Hazırlanışı: Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Soya sosunu ve küçük küçük …

Devamını oku »

Kereviz Beğendi

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kereviz Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Tuz 2 su bardağı süt Taze çekilmiş karabiber 1 tutam muskat 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. …

Devamını oku »

Etli Yeşil Elma Dolması

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER -Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 300 gram orta yağlı kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 7-8 dal maydanoz 7-8 dal dereotu 5 dal nane 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) 1 çay bardağı pirinç 1 adet havuç 1 dal pırasa 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su …

Devamını oku »

Kızılcık Reçelli Kek

Fotoğraf: Özgür BAKIR Prodüksiyon: Sevil YÜCEL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilin 1 tatlı kaşığı chia tohumu Kızılcık Reçeli için: Malzemeler: 1 kilo taze kızılcık 1,5 kilo toz şeker 2 su bardağı su 1 çay …

Devamını oku »

Glutensiz Ananaslı Böğürtlenli Puding

Tarif: İlknur Balcı Malzemeler: 355 gram süt 18 gram mısır nişastası 110 gram toz şeker 30 gram tereyağı 120 gram krema 1 paket vanilya 6 adet glütensiz cookie Yarım ananas 150 gram böğürtlen 150 gram krem şanti (çırpılmış) Hazırlanışı: Süt, şeker, nişasta, vanilya bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonrasında ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyin. Hazırladığınız muhallebiyi mikserde …

Devamını oku »
Deneme bonusu