Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER Prodüksiyon: İnci BAK

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

500 gram temizlenmiş hamsi

1 adet kapya biber

2 adet köy biberi

1 adet soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

200 gr kültür mantarı

12-15 adet kiraz domates

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyaz doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı fırın kabına yayın. Mantarları nemli bir bezle silip dörde kesin. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Ocaktan alıp fırın kabına yaydığınız sebzelerin üzerine yayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi de serpin. Kiraz domatesleri de dörde bölün ve temizlenmiş hamsilerle birlikte karıştırıp fırın kabına yayın. En son küçük küçük tereyağı parçalarını serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

#mantarlıhamsigüveci #mantarlıhamsi #hamsi #balık #balıkzamanı #food #yummy

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.