Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo kapya biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

100 gram labne peyniri

10 adet arpacık soğan

Tuz, kimyon

Hazırlanışı:

Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, soğuyunca çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. Közlenmiş biberleri labne peyniri ile mutfak robotunda püre haline getirin.

Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp kabuğu soyulmuş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun.  Biber püresini ve kontrollü olarak yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin. Kıvamını elde edince birkaç taşım kaynatın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.

#arpacıksoğanlıközbiberçorbası #arpacıksoğanlıçorba #közbiberçorbası #çorba #kışçorbaları #kış #soup #yummy

 

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.