Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet hazır yufka

1 büyük kase doğranmış pırasa

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz

1 küçük kase lor peyniri

Pul biber

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 çay bardağı yoğurt

1 kahve fincanı sıvı yağ

Ay çekirdeği içi

Hazırlanışı:

Soğanı soyup ince kıyın. Pırasayı ekleyip tuz ve pul biberle iyice ovun. Sıvı yağını ısıtıp soğanlı pırasayı kavurun. Ocaktan alın. Lor peyniri ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Yufkayı tezgahın üzerine serip iki adet yarım ay olacak şekilde kesin. Uzun kenarına soğumuş iç malzemeden en fazla iki parmak genişliğinde olacak şekilde yayın.  Rulo şeklinde sarıp yufkanın yarısına kadar getirin. Yufkayı kesip kendi ekseninde her iki ucundan ortaya doğru getirerek, spiral şeklinde karşılıklı olarak iki adet börek hamuru elde edin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzeri için yumurta sarısını, yoğurdu ve yağı iyice çırpın. Rulo börek hamurlarının üzerine önce bu karışımdan sürün, sonra da ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yufka iyice kızarıncaya kadar pişirin.

#pırasalıbörek #pırasa #sonbaharlezzetleri #pırasalıtarifler #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir