(2 Tepsi Kurabiye İçin) Malzemeler: 250 gram margarin 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı susam Hazırlanışı: Margarini küçük parçalar halinde doğrayın. Mahlep, tuz, …
Devamını oku »Tarifler
Pancarlı Avokado Salata
Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak 1 adet büyük boy pancar 10 adet çilek 1 adet kereviz 1 dal kereviz sapı 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Yarım limonun suyu Tuz Sosu İçin: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için …
Devamını oku »Çikolatalı Mousse
Tarif & Fotoğraf: Meltem Beker 4 Kişilik Malzemeler: 60 gram kestane şekeri püresi 4 adet büyük yumurta sarısı ¼ su bardağı toz şeker 2 su bardağı pastörize krema 250 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı espresso 1 çay kaşığı vanilya özütü Üzeri İçin: Krem şanti Kakao Rende çikolata Renkli şekerlemeler Hazırlanışı: Yumurta sarılarını ve toz şekeri rengi beyaz olana kadar …
Devamını oku »Nar Reçeli Dolgulu Muffin
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: Nar Reçeli İçin: 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ayıklanmış nar Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 adet karanfil Muffin İçin: 2 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağından biraz az süt (80-90 ml kadar) 1 çay …
Devamını oku »Zeytinyağı Biber Dolması
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …
Devamını oku »Zencefilli ve Vişneli Kek
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (8 Kişilik) Malzemeler: 150 gram tereyağı 150 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 300 gram toz şeker 4 adet yumurta 150 gram hazır kek unu 150 gram buğday unu 1 yemek kaşığı zencefil kurusu 1 kase dondurulmuş vişne 1 avuç file badem Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem …
Devamını oku »Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı
Tarif: Şef Deniz Ahmet Köse – Fotoğraf: Yağmur Dinç (4 Kişilik) Malzemeler: 20 ml ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy beyaz soğan 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy kabak 200 gram arpa şehriye 1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi 200 ml sıcak su Taze çekilmiş deniz tuzu …
Devamını oku »İç Pilav
Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: Executive Chef Rafet İnce – Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Feyzan Özsinan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz, karabiber, yenibahar 12-15 …
Devamını oku »Ispanaklı ve Kaymaklı Tart
Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 4,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı kaymak 1 paket kabartma tozu Yarım limon suyu Tuz İç Malzeme: 500 gram ıspanak 1 su bardağı lor peyniri Birkaç dilim çeddar peynir 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1,5 bardak süt …
Devamını oku »Turna Yemişli Yaprak Sarma
Tarif: Executive Şef Deniz Ahmet Köse Fotoğraf: Yağmur Dinç (4 Kişilik) Malzemeler: 150 gram salamura asma yaprağı 100 ml zeytinyağı 200 gram pirinç 3 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı (tepeleme) 2 yemek kaşığı kuru turna yemişi 1’er çay kaşığı tuz ve tarçın Yarım çay kaşığı yenibahar 5-6 dal maydanoz, kıyılmış 150 ml. su 150 ml. turna …
Devamını oku »