Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Sürpriz  

Çikolatalı Sürpriz  

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

500 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içermeli)

1 küçük kase kuru yemiş karışımı (kuru kayısı, ceviz içi, fındık içi, kuru dut, yaban mersini, badem, kaju, kuru üzüm)

1 küçük kase file Antep fıstığı

1-2 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı bıçakla gelişigüzel doğrayıp cam ve çukur bir kaba aktarın. İçi çikolata ile dolu bu kabı kaynayan suyun içine yerleştirin. Su kaynarken suyun cam kabın içine temas etmemesine dikkat edin. Buhar yöntemiyle çikolatalar erimeye başlayacaktır. Bu şekilde pürüzsüz bir çikolata krem elde edinceye kadar benmari usulü çikolataları eritin. Kuru yemişleri küçük küçük doğrayın. İsterseniz ceviz, badem, fındık gibi ürünleri 1 çay kaşığı tereyağında, tavada kavurabilirsiniz. Böylece el yapımı kuru yemişli çikolatanız krokan lezzetinde olacaktır.

Benmari usulü erittiğiniz çikolataya pul biber ekleyin. Karıştırıp yağlı kağıt serili büyük bir kalıba dökün. Çikolatanın üzerine kuru yemişleri ve file Antep fıstığını serpin. Çikolatalı karışım katılaşana kadar oda ısısında en az yarım saat kadar bekletin.

#çikolatalısürpriz #çikolatalıtarifler #çikolata #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.