Malzemeler • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) • 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) • 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu için: • 200 ml. portakal suyu • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi • 2 çay kaşığı hardal • Yarım demet kıyılmış maydanoz Meyveli …
Devamını oku »Tarifler
Tavuklu Fettucini
Malzemeler: • 200 gram krema • 1 tatlı kaşığı pesto sos • 1 çay kaşığı sebze çeşni • Yarım çay kaşığı karabiber • 1 paket Fettucini makarna • 100 gram parmesan peyniri • Kajun baharatı • 200 gram piliç bonfile (Izgarada pişmiş) • 1-2 dal taze fesleğen Tavuklu Fettucini Tarifi: Kremayı tavada eritin. İçine pesto sosu, sebze çeşniyi ve …
Devamını oku »Fırında Renkli Lorlu Biber Graten
Malzemeler: • 2 adet sarı biber • 2 adet kırmızı biber • 2 adet yeşil dolmalık biber • 1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • 10 adet taze soğan • 2 diş sarımsak • 500 gram lor peyniri • 200 gram yağsız kaşar peyniri • Tuz, karabiber Fırında Renkli Lorlu Biber Graten Tarifi: Önce biberleri uzunlamasına ortadan ikiye …
Devamını oku »Semizotlu Buğday Salatası
Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 adet domates 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 150 gram semizotu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar kırmızıbiber, tuz Semizotlu Buğday Salatası Tarifi: Buğdayı bir gece önceden yıkayıp ıslatın. Ertesi sabah iyice yıkayıp iki bardak su ilavesiyle pişirin. Buğday piştikten sonra suyunu süzün. Süzdüğünüz …
Devamını oku »Strawberry River
Malzemesi: 1 çay bardağı portakal suyu 1.5 çay kaşığı çilek sosu 1 şişe tonik veya sprite Strawberry River Tarifi: Tonik dışındaki ürünleri blender içine koyup 6-8 saniye kadar blend edin. Sonra tonik ilave ederek süslemesini yapın.
Devamını oku »Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası
Malzemeler: • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 su bardağı kuru üzüm • 1çay bardağı ceviz içi (doğranmış) • 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber • 1adet büyük boy beyaz soğan • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu için: • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »Sebze Izgara
Malzemeler 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kırmızıbiber 1 adet çarliston 1 adet brokoli 500 gram rokfor peyniri 100 gram krema Sebze Izgara Tarifi: Sebzeleri dilimleyin. Izgarada pişirin. Sebzeleri kat kat tabağa dizin. Yanını yeşillikle süsleyin. Üzerine rokfor peynir sosunu gezdirerek, dökün.
Devamını oku »Biberli Palamut Şiş
Malzemesi: 2 adet fileto çıkarılmış palamut 1 adet limon 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 5-6 adet arpacık soğan Biberli Palamut Şiş Tarifi: Garnitürü için isteğe bağlı buharda pişirilecek mevsim sebzelerini kullanın. Tuz, biber ve zeytinyağını ekleyin. Palamutları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Hafif yağ, tuz ve limon karışımı ile tatlandırın. Limonu ortadan ikiye her parçasını dörde bölün. Biberleri şişlik doğrayın. …
Devamını oku »Körpe Sebzeli Pirinç Salatası
Malzemeler • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 10 adet mini havuç • 10 adet mini kabak • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı yoğurt • Tuz Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları …
Devamını oku »Güllü Reyhan Şerbeti
Malzemeler • 1,5 demet taze reyhan • 1 avuç taze gül yaprağı (reçel yapımlık) • 1,5 litre kaynar su • 3 adet limon tuzu • 6 çorba kaşığı toz şeker • 1 adet tarçın çubuğu • 1 adet yıldız anason Güllü Reyhan Şerbeti Tarifi: Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Gül yaprakları ile birlikte sürahinin içine aktarın. Limon …
Devamını oku »