Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Baharatlı Patates

Baharatlı Patates

Malzemeler:

2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 2 tatlı kaşığı balsamik sirke
• 1 yemek kaşığı rende parmesan
• 1 yemek kaşığı galeta unu
• 2 ad. orta boy patates
• 1 çay kaşığı tuzot
• 1/2 çay kaşığı karabiber

Baharatlı Patates Tarifi;

Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı. Patatesler sıcakken servis yapın.

OKU ➤  Yedikçe yedirten yeni lezzet, Ülker İçim Süzme Peynir

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir