Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Baharatlı Patates

Baharatlı Patates

Malzemeler:

2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 2 tatlı kaşığı balsamik sirke
• 1 yemek kaşığı rende parmesan
• 1 yemek kaşığı galeta unu
• 2 ad. orta boy patates
• 1 çay kaşığı tuzot
• 1/2 çay kaşığı karabiber

Baharatlı Patates Tarifi;

Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı. Patatesler sıcakken servis yapın.

OKU ➤  Yiyecek ve İçecekleri Tatlandırmanın Sağlıklı ve Kolay Yolu: Balparmak Katla Balla

Tavsiye

Bayram Geleneği, Aile Yemeği

Bayram Geleneği, Aile Yemeği Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, Bayramın bereketinin ve güzelliğinin sofralarınızdan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir